Studentenlening

Soms is het als student onontkomelijk. Je moet een lening afsluiten. De stufi is niet voldoende, en werken zit er even niet in. Aan het einde van je geld hou je nog een stukje maand over. Wat je dan als beste kunt doen is een lening af sluiten bij de IB Groep. Zo kun je toch nog in je maandelijks onderhoud voorzien. Het voordeel van het lenen bij de IBG is dat de lening pas afgelost hoeft te worden 1 jaar nadat de studie is beëindigd. Daarnaast is de rente zeer voordelig.


Wil je niet lenen dan kun je bij de bank een speciale studentenrekening openen met een krediet limiet. Dit houdt in dat er speciale tarieven voor studenten worden gehanteerd bij het rood staan op de rekening. Vaak is dit goedkoper dan voor niet-studenten. Voor tijdelijk geld is dit misschien een oplossing maar een lening is de betere keus.

Een nadeel is natuurlijk wel dat je als je een studenten lening hebt lopen, je deze moet afbetalen. Maar dat is bij elke lening zo. Voor de rest kleven er eigenlijk alleen maar voordelen aan. Lage rente, billijke terugbetaal regelingen en geen BKR registratie. Dus bij de keuze voor een lening tijdens het studeren, kies dan voor een studentenlening bij IBG en niet via een traditionele bank.

Wat veel studenten doen, is maximaal lenen en tijdens hun studie dat bedrag dat ze niet nodig hebben van de lening op een spaarrekening storten. Hierdoor bouwen ze vermogen op waar weer rente over betaald wordt. Na de studie kan een groot deel van de lening in een keer terug betaald worden. Gevaar is echter dat met het stijgende ‘inkomen’ ook het uitgavenpatroon stijgt en van sparen nooit wat komt.

Copyright © 2019 Studiefinanciering Aanvragen