Roods Staan

Kom jij aan het einde van de maand ook altijd een beetje salaris tekort? Voor veel Nederlanders is rood staan bij de bank de normaalste zaak van de wereld. Een keertje rood staan is ook geen grote ramp, het wordt erger als je altijd in de rode cijfers duikt. Bij bijna alle banken die actief zijn op de Nederlandse markt kunnen consumenten rood staan. Onder rood staan bij de bank verstaan we het volgende: een bank biedt haar klanten de mogelijkheid aan om op hun betaalrekening een tekort te hebben. Klanten staan dan in het rood bij de bank. Rood staan bij de bank wordt ook wel rekening courant genoemd.


Wie regelmatig rood staat bij de bank is vast bekend met de extreem hoge rentetarieven die banken hanteren. Rentes van 16 procent zijn heel normaal. Precies om deze reden is het niet verstandig om rood te staan op je betaalrekening. Het is namelijk hartstikke zonde van je centen. Andere leenproducten als een doorlopende lening of een persoonlijke lening kennen over het algemeen een rentetarief wat vele procenten lager ligt. Een lening afsluiten kan in sommige gevallen dus verstandig zijn. Maar ook voor een gewone lening geldt natuurlijk dat je een rente moet betalen.

Voorkom rood staan

Rood staan bij de bank is overigens eenvoudig te voorkomen. Je kunt met de bank afspreken dat je niet rood kunt staan op je betaalrekening. Zo kom je ook niet in de verleiding om dit wel te doen. Daarnaast kun je ook een limiet op je betaalpas zetten. Ook dit is een uitstekende ingreep om rood staan tegen te gaan.

Copyright © 2019 Studiefinanciering Aanvragen