Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is een populair leenproduct onder Nederlanders. Het grote voordeel van een persoonlijke lening is dat deze leenvorm een vaste rente kent. Wie geld leent, weet dus exact waar hij of zij aan toe is. Ook de looptijd van een persoonlijke lening staat vast. De duur van een persoonlijke lening varieert tussen de zes maanden en tien jaar.

Persoonlijke lening en leenrente

De rente op een persoonlijke lening is doorgaans hoger dan de rente op een doorlopend krediet. Dit komt onder andere omdat deze leenmethode een vaste rente kent. Je koopt als het ware zekerheid in bij de bank. Banken mogen de rente tussentijds namelijk niet verhogen. Een vaste rente kan natuurlijk ook in je nadeel werken. Als de leenrente daalt, dan blijf jij gewoon hetzelfde tarief betalen.

De reden waarom mensen besluiten om een persoonlijke lening af te sluiten, kan bij iedereen verschillen. Toch is er vaak wel één overeenkomst. Mensen kiezen vaak voor een persoonlijke lening als zij één keer een groter bedrag willen lenen. Dit kan bijvoorbeeld zijn voor de aanschaf van een nieuwe auto, keuken of een tuinhuisje. Het geld wordt direct overgemaakt naar de rekening. Vervolgens moet je in termijnen de lening terugbetalen, uiteraard inclusief rente.

Het afsluiten van persoonlijke lening is over het algemeen zo gepiept, mits je aan de gestelde voorwaarden voldoet en er geen sprake is van een negatieve BKR-code. Wie een persoonlijke lening gaat afsluiten doet er wel verstandig aan om de rentetarieven te vergelijken. Dit kan al gauw enkele procenten schelen. Daarnaast moet je ook goed naar de voorwaarden kijken. Het is heel belangrijk dat je weet wat je afsluit, zo kom je niet voor onaangename verassingen te staan.

Copyright © 2019 Studiefinanciering Aanvragen