Leenvormen

Studenten kunnen over het algemeen voordeliger geld lenen vergeleken met de gemiddelde Nederlander. Zij kunnen namelijk geld lenen via de Informatie Beheer Groep (IB-groep). Hier maken zij dan ook gretig gebruik van. Ondanks het lage rentepercentage wat de IB-groep rekent, moeten zij er wel rekening mee houden met het feit dat geld lenen altijd geld kost. Eens zal de lening inclusief rente terugbetaald moeten worden.

Studenten en lenen

Bij de IB-groep kan slechts een beperkt bedrag geleend worden tegen een zeer laag rentetarief. Als een student hier niet genoeg aan heeft, dan zal deze op zoek moeten naar andere mogelijkheden. Verschillende banken bieden speciale leenproducten voor studenten aan. Zo bestaat er bijvoorbeeld het studentenkrediet. Deze leenvorm lijkt in veel opzichten op het doorlopend krediet. Het nadeel van een studentenkrediet is het rentepercentage. De rente is doorgaans flink hoger dan de rente bij de IB-groep. Het voordeel van deze leenvorm is dat je wel over wat extra geld kunt beschikken.

Studenten kunnen ook een zogenoemde studentenrekening afsluiten. Op deze rekening kunnen zij voordeliger rood staan bij de bank. Ook voor deze leenvorm geldt dat de rente wel vele malen hoger is dan de rente bij de IB-groep. Rood staan is dan ook niet verstandig, tenzij het echt nodig blijkt te zijn. Studenten kunnen bij de IB-groep het voordeligst geld lenen. Een hypotheek is niet altijd weggelegd voor studenten. Meestal komen studenten tot de conclusie dat ze een hele lage hypotheek kunnen krijgen. Bereken de mogelijkheden op Hypotheekberekenen.nl. Andere leenmethodes zijn minder aantrekkelijk vanwege het rentepercentage. Ook voor een lening bij de IB-groep geldt dat het geleende bedrag altijd terugbetaald dient te worden. Sluit daarom geen onnodige leningen af, want dat is zonde van je geld.

Copyright © 2019 Studiefinanciering Aanvragen