Doorlopend krediet student

Een andere populaire leenvorm is het doorlopend krediet. Het belangrijkste kenmerk van een doorlopend krediet is de flexibiliteit van het product. Je mag steeds opnieuw geld blijven opnemen tot het kredietlimiet bereikt is. Dit kredietlimiet wordt vooraf vastgesteld. Een doorlopende lening geeft de consument meer vrijheid, want deze leenvorm geeft je de mogelijkheid om meerdere keren geld op te nemen. Bij een persoonlijke lening krijg je eenmalig het geleende bedrag op een rekening gestort.

Studenten krediet

Het doorlopend krediet kent een variabele rente. Dit kan heel vervelend zijn, maar ook in je voordeel werken. Als de leenrente daalt, betaal je minder rente en los je meer geld af. Andersom geldt natuurlijk hetzelfde. Van de lage leenrente merk je in principe niets, want iedere maand betaal je hetzelfde bedrag. Een doorlopend krediet vergelijken is bij verschillende Nederlandse instellingen mogelijk. Wel is het verstandig om altijd goed naar de rentes te kijken. De verschillen zijn aanzienlijk groot. Een oplettende consument kan zo aardig wat geld besparen. Overigens is niet alleen het rentepercentage heel belangrijk als je een lening gaat afsluiten, ook de voorwaarden dienen grondig doorgenomen te worden. Je wilt natuurlijk niet voor onaangename verassingen komen te staan.

Waarom doorlopend krediet
Veel mensen kiezen voor een doorlopend krediet als zij niet precies weten hoeveel geld ze exact moeten lenen. Het grote voordeel van een doorlopend krediet is dat er tussentijds boetevrij geld afgelost mag worden. Wie een doorlopend krediet gaat aanvragen, dient een aantal gegevens bij de hand te hebben. Financiƫle instellingen hebben deze nodig om je persoonlijke financiƫle situatie te beoordelen.

Copyright © 2019 Studiefinanciering Aanvragen