Spelregels Stef Stuntpiloot
Benodigdheden: het spel ‘Stef stuntpiloot’ & bier
Aantal spelers: 4

Het drankspel Stef Stuntpiloot is een erg simpel drankspel. Je speelt namelijk het kinderspel Stef stuntpiloot, alleen wanneer je nu verliest moet je drinken. Wanneer het drankspel begint gooit de speler die de vorige ronde verloren heeft Stef op. Terwijl hij dit doet roept hij: ‘Steeeeeef’, waarop de andere spelers ‘stuntpiloot’ roepen. Wanneer iemand een van de twee woorden vergeet moet hij drinken. Vervolgens begint Stef te draaien. Het is de bedoeling, dat je door Stef op het juist moment aan te tikken elkaars munten eraf slaat. Wanneer iemand alle drie zijn munten kwijt is heeft hij/zij verloren en moet die persoon drinken. Wat betreft de munten zijn er wel wat extra regels.


– Wanneer iedereen op nog maar 1 munt staat, moet er bij verlies dubbel gedronken worden.
– Wanneer iemand al zijn munten kwijt is terwijl de rest van de spelers nog op 3 munten staat, wordt er dubbel gedronken.
– Wanneer een speler zijn muntjes niet heeft teruggezet voordat de verliezer Stef weer opgooit, mag deze zijn muntjes niet meer terugzetten.

Je kunt het drankspel Stef stuntpiloot op twee niveaus spelen. Bij het makkelijke niveau heeft iedereen de arm waarmee je Stef opwipt in de breedte geklapt, waardoor je hem makkelijker raakt. Bij het moeilijke niveau heeft iedereen de arm in de lengte geklapt, waardoor je hem moeilijker raakt.

Dit was het drankspel Stef Stuntpiloot, Naarmate je meer gedronken hebt wordt het steeds mooier.

Copyright © 2019 Studiefinanciering Aanvragen