Paardenrace drankspel

Paardenrace (4-8 spelers)
Benodigdheden: een pak kaarten & veel drank

Bij het drankspel wordt in plaats van geld, drank ingezet op een paard. Je hebt vier azen (de paarden) en aan het begin van het spel zal iedere speler een aas kiezen, deze vervolgens een naam geven en een bepaalde hoeveelheid drank inzetten op zijn/haar paard(aas). Vervolgens drinkt iedereen zijn/haar inzet meteen op, zodat er bij dit drankspel door iedereen wordt gedronken.


Wanneer iedereen zijn inzet heeft gedronken, kan de race beginnen. Er worden verticaal zeven kaarten dicht neergelegd en aan het begin van deze zeven kaarten liggen de vier azen horizontaal. Nu begint de race. Van het deck kaarten dat nog over is, wordt een voor een, een kaart omgedraaid. Wanneer deze kaart harten is, zal de Harten aas een plek vooruitgaan, Hetzelfde geldt uiteraard ook voor Schoppen, Klaver en Ruiten. Wanneer alle kaarten op een gegeven moment de eerste dichte verticale kaart gepasseerd zijn, wordt deze omgedraaid. De soort(Schoppen, Ruiten, Harten, Klaver) die erop staat moet vervolgens een stap naar achter. Dit ritueel zal iedere keer voorkomen wanneer alle vier de azen een dichte verticale kaart gepasseerd zullen zijn. De aas die als eerste alle zeven verticale kaarten heeft gepasseerd, heeft gewonnen, degene die op die aas had ingezet heeft dus de paardenrace gewonnen. Alle andere spelers moeten vervolgens de inzet van de speler met het winnende paard drinken.

Het is bij het drankspel paardenrace belangrijk dat iedere speler zijn paard een naam geeft en hem hard aanmoedigt, dit werkt zeer sfeer verhogend.

Copyright © 2019 Studiefinanciering Aanvragen