Kroonkurkspel

Het drankspel met de bierdopjes is een typisch studentenspel. Je hebt er praktisch niets voor nodig, dus een mooi alternatief voor als er geen dobbelstenen of kaarten in de buurt zijn.

Zoals de naam al doet vermoeden is het enige wat je nodig hebt een aantal bierdopjes. Je kan dit drankspel daardoor bijvoorbeeld op een discrete manier in een café spelen, zonder dat je veel bekijks trekt.

Spelregels
Je kan dit spel met zoveel mensen spelen als je wil. Het is alleen niet handig om het met al te veel mensen te spelen, omdat het dan erg lang zou duren voordat iemand weer aan de beurt is. Je hebt een oneven aantal kroonkurken, “bierdopjes”, nodig voor dit spel. Het beste is als die kroonkurken niet al te verbogen zijn.

Om de beurt moeten spelers de kroonkurken oppakken en ergens weer neergooien. Dit kan een tafel zijn, maar ook een kruk, de grond of iets anders. Als de meerderheid van de kroonkurken met de gekleurde kant omhoog liggen, moet je drinken.
Als de meerderheid omlaag ligt is de volgende aan de beurt.

Er zijn niet veel drankspellen zo simpel als deze. Je kan het praktisch overal spelen en hebt er bijna niets voor nodig. Ideaal dus.

Copyright © 2019 Studiefinanciering Aanvragen