Regels Atje Kratje

Atje kratje (2-10 personen)
Benodigdheden: een krat bier per persoon.

Atje kratje, een drankspel voor de echte bikkels. Het spel is erg simpel. Iedere deelnemer neemt plaats op een vol kratje en mag daar vervolgens niet meer vanaf gaan. Degene die vervolgens als eerste zijn kratje leeg heeft gedronken is de winnaar van het spel en vergaart eeuwige roem. Wel is het aangeraden om bepaalde afspraken te maken om dit drankspel enigszins speelbaar te maken. Een goede regel hiervoor is dat iedereen twee keer in het spel van zijn kratje af mag komen om naar de wc te gaan.
Aangezien het soms saai kan worden om urenlang op een kratje te zitten zijn hier wat extra regels.


– Dopflip
Iedere keer als je een biertje openmaakt moet je de bierdop in de lucht gooien. Wanneer deze met het logo naar boven toe op de grond valt moet je het biertje meteen atten.

– Urine roulette
Wanneer je hebt het kratje als eerste leeg hebt, ga je met je krat naar de plee en leeg je, je blaas in een flesje. Dit flesje zet je vervolgens terug in het krat. De rest van de flesjes vul je met water. Het is nu aan de verliezers om een willekeurig flesje uit het krat te pakken en hier een slok uit te nemen.

– Gooi de dop
Bij deze variant moet je, je bier steeds in glazen uitschenken. Wanneer een van je medespelers vervolgens zijn bierdop in het glas dat jij in je hand houdt weet te gooien, wissel je met die persoon van krat.

– Atje katje
Deze extra regel van atje kratje is alleen mogelijk wanneer je een kat (of een ander huisdier hebt). Laat het huisdier de kamer in waar jullie zitten en sluit de deur af. Iedere keer dat de kat iemands krat aanraakt moet die persoon een biertje atten.

– Stapelen
Om de gezelligheid te bevorderen legt iedereen zijn/haar mobiele telefoon op een stapel in het midden van de kamer. Echter, wanneer iemand telefoon afgaat, moet de desbetreffende persoon een biertje atten.

– Statierace
Er wordt bij deze extra regel van atje kratje gewacht tot dat iedereen zijn/haar kratje opheeft. Vervolgens wordt er in lamme toestand een race naar de dichtstbijzijnde supermarkt gehouden. Degene die als eerste zijn/haar krat weet in te leveren, wint ook het statiegeld van de andere kratten.

Dit was het drankspel Atje kratje, een garantie voor een lamme avond.

Copyright © 2019 Studiefinanciering Aanvragen