Basisbeurs studiefinanciering

Als je recht hebt op studiefinanciering, kun je een basisbeurs aanvragen. Meestal is dit onderdeel van de prestatiebeurs. Dit betekent dat je het geld moet terugbetalen als je niet binnen tien jaar je diploma haalt. Op het moment dat je door onvoorziene omstandigheden niet binnen 10 jaar je diploma haalt zijn er soms alternatieve programma’s beschikbaar. Op het moment dat je je studie niet haalt en de basisbeurs terug moet betalen, moet je hier ook rente over betalen. Je hebt recht op een hogere basisbeurs als je uitwonen bent of voor een kind zorgt waarvoor je kinderbijslag ontvangt. Op het moment dat je hier recht op hebt zal je dit altijd zelf aan moeten vragen.

Studiefinanciering

Als je gaat studeren, dan is het fijn als je kunt rekenen op wat extra geld. Misschien wat geld van je ouders, maar het kan zo zijn dat je ouders je helaas niet financieel kunnen ondersteunen natuurlijk. Dan is er een extra handigheid: de basisbeurs, jouw studiefinanciering. In Nederland is het op die manier goed geregeld dat jij van de overheid een bepaald bedrag per maand krijgt, als bedankje voor het feit dat jij studeert.

Dit noemen wij de basisbeurs. Als jij binnen de gegeven periode jouw studie afrondt, dan wordt jouw basisbeurs omgezet in een gift. Gefeliciteerd! De basisbeurs is afhankelijk van of je thuis woont of op jezelf en daarbij is het ook afhankelijk van de financiƫle situatie van je ouders. Maar het kan zo zijn dat je in de situatie terecht bent gekomen dat je niet voldoende hebt aan die basisbeurs, aan dat bedrag van de studiefinanciering. Het bedrag is voor thuis wonend ongeveer zeventig euro en voor uitwonend 260 euro, maar dit kan dus ook nog een beetje verschillen.

Copyright © 2019 Studiefinanciering Aanvragen