Aanvullende beurs

Iedereen die recht heeft op studiefinanciering kan naast de basisbeurs een aanvullende beurs aanvragen. Deze beurs kun je aanvragen als je te weinig geld hebt en niet maandelijks rond kunt komen of die derde partij, je ouders, niet mee kunnen betalen of geen bijdrage kunnen leven aan jouw studerende situatie. Eigenlijk heb je dus twee keuzes om mee te betalen aan je studie: een bijbaan zoeken naast je studie of te lenen bij DUO, dit heet de aanvullende beurs. Het hangt weer af van jouw situatie, maar je kunt maximaal lenen tot ongeveer vijfhonderd euro. Of je daadwerkelijk een aanvullende beurs krijgt, hangt af van het inkomen van je ouders. De aanvullende beurs zal hoger zijn als je ouders minder verdienen. Ook de aanvullende beurs is onderdeel van de prestatiebeurs, maar de eerste twaalf maanden is het een gift van de overheid.

Aanvullende beurs aanvragen

Dit geld kun je maandelijks ontvangen. Zo kun je snel ruim zesduizend euro per jaar ontvangen aan een lening. Is deze lening voordeliger dan een lening bij een commerciële partij of een bank? Zeker! Waarom zul je denken? Dat komt omdat de lening vanuit de staat is als bijdrage om jou te kunnen laten studeren. Daarbij komt dat er dan wel rente is, maar die rente is zo weinig, dat het weinig genoeg is om een lening af te sluiten.

Aanvullende beurs

Misschien kunnen je ouders je niet financieel ondersteunen of zijn er andere redenen waarom je meer geld zou moeten hebben. Weet je wat de oplossing is? Een aanvullende studiebeurs. Je ‘leent’ dan eigenlijk een extra bedrag bij van de overheid per maand. Dit bedrag kun je zelf kiezen, maar dit kan oplopen tot een maximale lening van ongeveer 500 euro extra per maand. Dit bedrag moet je in ieder geval altijd terug betalen. Los van het feit of je jouw studie goed afrondt of niet.

Wat is het voordeel van een lening afsluiten in de vorm van een aanvullende studiebeurs bij de overheid in plaats van een lening bij een financiële instelling bijvoorbeeld of bij een bank? De aanvullende studiebeurs is bedoeld voor studenten, waardoor de rente extreem laag is. Hierdoor wordt terug betalen gemakkelijker.

Copyright © 2019 Studiefinanciering Aanvragen